Vrei mai multe vânzări pentru business-ul tau?
- Vrei mai mult trafic pe site-ul tău?
- Vrei să te bucuri de mai multă credibilitate în mediul online?
- Ai construit o imagine a afacerii tale în mintea clienţilor care să îţi influenţeze pozitiv vânzările?
- Ai clienţi fideli care te şi recomandă?
- Concurenta ta evoluează, investeşte mai mult în marketing şi inovare, iar afacerea ta parcă rămâne pe loc sau creşte foarte greu?
Foloseşti în continuare metode vechi de promovare? Ţi-au adus rezultatele dorite? Ştiai că în mai puţin de 15 secunde vei pierde atenţia a peste 50% dintre vizitatorii site-ului tău dacă nu le captezi interesul?
Sunt întrebări la care poate că nu te-ai gândit…
Şi poate nici la următoarea:
Te-ai gândit să foloseşti şi tu promovarea prin video aşa cum fac antreprenorii de succes ale căror afaceri cresc exponenţial de când au început să folosească această unealtă de marketing?
Peste 70% din informaţia procesată de creier este transmisă prin intermediul ochilor. De aceea este important să foloseşti şi promovarea prin video în marketingul afacerii tale.
Iată mai jos 7 motive care să te convingă să îi dai importanţă cuvenită.
Motivul nr. 1: Video generează mai multe conversii
Este evident că folosirea video-ului în promovarea unei afaceri creşte rata de conversie deoarece are un impact semnificativ în luarea deciziei de cumpărare.
Conform statisticilor oferite de Wyzowl, 74% dintre persoane au cumpărat produsul său servicul prezentat după ce au vizionat un videoclip explicativ.
De exemplu, Adobe a observat o creştere de 1,81 ori în vânzări atunci când utilizatorii au vizionat un video demonstrativ.
Site-urile web care utilizează video au avut o rată de conversie de 4,8%, faţă de 2,9% pentru cei care nu utilizează videoclipul.
Mai mult, un studiu realizat de Aberdeen Group a constatat o creştere a CTR-ului de 27% la companiile care folosesc video marketing şi o creştere de 34% a conversiei pe site, faţă de cele care nu folosesc video.
Aşadar, 72% dintre companiile care folosesc video considera că s-a îmbunătăţit rata de conversie a site-ului lor, în timp ce 64% dintre aceştia au observat ca video a dus direct la creşterea vânzărilor.
Şi Wyzowl a constatat că 76% dintre companiile care utilizează video au obţinut un bun ROI.
Nu este deloc surprinzător faptul că 87% dintre marketerii online folosesc conţinut video pentru a-şi dezvolta afacerile, în timp ce 88% spun că videoclipul este „o parte importantă” a strategiei lor de marketing.
Un studiu efectuat de Social Media Examiner a constatat că 73% dintre marketerii online au crescut utilizarea videoclipurilor în strategia lor de marketing în 2017.
Singura problemă este că, potrivit unui sondaj efectuat de Ascend2, jumătate dintre marketerii de astăzi cred că video-ul este cea mai dificilă formă de conţinut pe care o creează, în ciuda faptului că este şi cea mai eficientă.
În cele din urmă, chiar dacă nu este foarte uşor şi ieftin să creezi un video, folosirea video marketingului îţi creşte vânzările şi îţi aduce mai mulţi bani. Acest lucru este clar. Dar dacă videoclipul nu explică foarte bine produsul printr-o poveste captivantă, utilizatorii îşi pierd interesul şi atenţia, ceea ce înseamnă bani pierduţi pentru tine.
Din acest motiv este important să ai un video cât mai bun care să transmită povestea afacerii tale într-un mod simplu, uşor de înţeles, dar în acelaşi timp relevant şi convingător.
Motivul nr. 2: Video marketingul îţi poate aduce mai mult trafic organic
Rata de respingere a unui site este unul dintre criteriile principale în urma căruia Google analizează calitatea şi autoritatea site-ului. Dacă oamenii stau mai mult pe un site, Google considera că site-ul oferă informaţii de calitate, că este un site cu autoritate, de încredere.
Prin urmare, deoarece un video are un nivel mai mare de implicare şi captează mai mult atenţia şi interesul, utilizatorii vor sta mai mult pe site-ul tău. Ceea ce înseamnă că Google va considera că este un site pe care să îl poziţioneze cât mai bine în motoarele de căutare şi astfel va obţine mai mult trafic organic.
Sunt 2 tipuri de video-uri pe care le poţi folosi:
- 1 Pentru a creşte interesul spre vânzare. De exemplu, testimonialele video, demo sau videoclipurile promoţionale;
- 2 Pentru a educa audienţa în privinţa unui produs său serviciu. Pot fi video-uri de 2-3 minute care să atragă atenţia şi să trezească interesul utilizatorilor să caute pe site mai multe informaţii despre cum să comande;
Potrivit lui Wyzowl, 62% dintre companiile care utilizează video marketing considera că videoclipul a contribuit la creşterea cantităţii de trafic organic pe care îl primesc.
O companie care a reuşit să conducă mai mult trafic organic datorită videoclipului este Step2, producătorul principal de jucării pentru copii şi articole preşcolare. Step2 foloseşte marketingul video pentru a-şi arăta produsele în acţiune. Începând cu 2011, Step2 a creat peste 100 de videoclipuri cu produsele lor.
Datorită videoclipurilor lor, Step2 a reuşit să crească cu 174% rata de conversie a celor care au vizionat faţă de cei care nu au vizionat.
Motivul nr. 3: Video-urile atrag atenţia, menţin interesul şi oferă o experienţă plăcută.
Oamenii iubesc video-urile. Acesta este un lucru cert. Sigur vizionezi şi tu cel puţin un video zilnic, fie pe Facebook sau pe Youtube.
Potrivit celor de la Hyperfine Media, o treime din activitatea online este petrecută vizionând videoclipuri.
Este distractiv, mult mai uşor şi plăcut pentru creier să urmărească un video decât să citească un articol. Astfel, chiar şi cei mai leneşi utilizatori pot fi atraşi printr-un video captivant care să-i motiveze să cumpere.
Din moment ce oamenii sunt obişnuiţi să vizioneze videoclipuri, Animoto a constatat că 1 din 4 consumatori tind să-şi piardă interesul pentru o companie dacă nu are niciun videoclip pe site-ul lor.
BigCommerce a constatat că 30% dintre cumpărătorii online doresc mai multe videoclipuri de pe site-urile de comerţ electronic, care includ descrieri de produse, tutoriale şi testimoniale ale clienţilor.
Pentru că oamenii să vizioneze un videoclip, trebuie că video-ul să aibă o poveste care să captiveze atenţia încă de la început, să fie interesant, distractiv, relevant şi uşor de înţeles.
Acest lucru poate motiva oamenii să urmărească întreaga durată a unui videoclip, ceea ce poate spori şansele ca oamenii să fie influenţaţi de acesta şi, în final, să cumpere produsele şi serviciile promovate.
Chiar dacă foloseşti videoclipuri captivante, este important ca video-ul să nu fie nici prea scurt dar nici prea lung. Potrivit lui Wistia, videoclipurile cu o durată de până la 2 minute au cel mai mult angajament.
Conform spuselor lui Brent Leary, Co-Fondator, CRM Essentials, atenţia este limitată, nu este în creştere şi trebuie să câştigăm atenţia pe care oamenii o acorda altora. Iar cu un video poţi capta atenţia mult mai uşor.
Motivul nr. 4: Succesul este în tandem cu tehnologia
Puterea unui video explicativ pentru dezvoltarea afacerii tale
Tehnologia a evoluat astfel încât acum este mult mai uşor să foloseşti video pe site-ul tău ceea ce înseamnă că poţi creşte mult mai uşor vânzările şi afacerea ta să ajungă la succesul pe care îl doreşti.
Trebuie să foloseşti tehnologia în avantajul tău pentru a nu fi scos de pe piaţă pentru că cei din concurenta ta se folosesc la maxim de ea.
Smartphone-urile şi video marketingul merg mana în mână. Oamenii vizionează mult mai uşor un video pe telefonul lor şi astfel se creează şi o conexiune personală, mult mai emoţională cu brandul promovat.
Începând cu trimestrul 3 al anului 2013, vizionările videoclipurilor pe mobil au crescut cu mai mult de 233%. Iar rapoartele YouTube indică un consum de videoclipuri pe mobil cu o creştere de 100% în fiecare an.
Deoarece oamenii preferă să vizioneze videoclipuri chiar şi când nu sunt acasă, iar numărul de utilizatori de smartphone-uri creşte, audienţă la care poţi ajunge prin video continua să devină tot mai mare şi mai mare.
Google susţine că utilizatorii de telefoane inteligente sunt de două ori mai mulţi decât cei care se uită la TV şi sunt predispuşi să simtă o legătură personală cu brandurile care afişează conţinut video sau anunţuri pe dispozitivele lor.
Motivul nr 5: Oamenii preferă să afle mai multe informaţii prin video
Potrivit statisticilor oferite de Wyzowl, 98% dintre persoanele intervievate au declarat că au vizionat un videoclip explicativ pentru a afla mai multe informaţii despre un produs sau un serviciu înainte să îl cumpere.
Şi, în plus, 90% dintre cei intervievaţi au declarat că videoclipurile despre produse chiar au fost utile în procesul decizional. Ceea ce înseamnă că este important ca ei să vadă cel puţin un video deoarece acest lucru influenţează decizia lor de cumpărare.
Hyperfine Media a constatat că 64% dintre cei care văd un video au mai multe şanse să cumpere un produs online faţă de cei care nu văd niciun video.
Comunicarea prin video afectează modul în care oamenii procesează şi înţeleg informaţiile. Persoanele care urmăresc un videoclip reţin 95% dintr-un mesaj, comparativ cu 10% atunci când îl citesc în text.
De asemenea, potrivit lui Animoto, există de patru ori mai mulţi clienţi care ar prefera să vizioneze un videoclip despre un produs decât să citească despre el.
Video marketingul nu influenţează doar vânzările online. Conform unui studiu realizat de Google, aproape 50% dintre utilizatorii de internet cauta videoclipuri legate de un produs său serviciu înainte de a vizita un magazin.
Este logic că video-ul are o mai mare putere de informare, şi cum timpul nostru este limitat, prin comunicarea audio-vizuala absorbim maximum de informaţii.
Motivul nr. 6: Video-ul este instrumentul indispensabil pe reţelele de socializare
Michael Stelzner a declarat într-un raport al Industriei de Marketing Social ca, în 2015, 60% dintre marketerii care activează în social media au utilizat conţinut video, iar 73% dintre respondenţi au planificat să-l folosească în 2016 şi chiar l-au folosit obţinând rezultate satisfactoare.
Concret, Facebook a lansat următoarele funcţii pentru a încuraja promovarea prin video: Video Live, 3600 Video şi Lifestage (o aplicaţie pentru adolescenţi).
Şi Instagram a dat posibilitatea oamenilor să îşi promoveze produsele şi serviciile prin intermediul video-urilor de 60 de secunde şi “Instagram Stories”. Twitter are Periscope, iar YouTube este recunoscută ca fiind a 2-a cea mai populară reţea de socializare din lume.
Să nu uităm că pe reţele de socializare oamenii împărtăşesc emoţii nu fapte. Acţiunile sociale sunt încurajate şi mai mult de video-urile cu un conţinut distractiv.
Cu cât video-ul tău are o poveste mai captivantă şi mai distractivă cu atât are mai multe şanse să se distribuie viral. Ceea ce înseamnă mai mult trafic pentru site-ul tău şi implicit mai multe vânzări şi mai mulţi bani în contul tău.
Motivul nr. 7: Video creează încredere
În mediul online vânzările au crescut în ultimii ani, dar oamenii tot sunt reticenţi în a cumpăra de pe site-uri în care nu au încredere.
Oricine poate pune acum la punct un site şi să copieze texte de pe internet, se pot transmite minciuni pentru a induce în eroare clientul că să cumpere ceva ce în realitate nu există deloc sau nu aşa cum este prezentat.
Însă prin video se transmite încredere, profesionalism şi calitate deoarece în România încă nu sunt mulţi antreprenori dispuşi să investească în promovarea video. Când un vizitator vede că pe un site există un video profesional, imediat trage concluzia că s-a investit în dezvoltarea acelei afaceri şi că produsele şi serviciile oferite sunt de calitate.
Însă prin video se transmite încredere, profesionalism şi calitate deoarece în România încă nu sunt mulţi antreprenori dispuşi să investească în promovarea video. Când un vizitator vede că pe un site există un video profesional, imediat trage concluzia că s-a investit în dezvoltarea acelei afaceri şi că produsele şi serviciile oferite sunt de calitate.
Concluzii:
Promovarea prin video devine din ce în ce mai folosită, am putea spune chiar de nelipsit în marketingul unei afaceri.
Dacă tu că antreprenor doreşti ca afacerea ta să crească, nu doar să supravieţuiască sau, mai rău, să intre în faliment, atunci este extrem de important să începi să foloseşti (şi mai mult) video-ul în campaniile de promovare pe care le ai în planul de marketing.
Pentru că video-ul îţi va aduce mai mult trafic pe site, mai mulţi clienţi şi mai multe recomandări din partea lor.
De asemenea, prin video poţi câştiga încrederea celor din audienţa ta şi îţi vei crea o imagine a afacerii tale care să contribuie într-un mod pozitiv la devoltarea brandului şi la creşterea vânzărilor tale.
Nu ignora puterea unui video
Transformăm afacerea ta într-o poveste video care să atragă atenţia şi banii clienţilor tăi
Autor: Cilian Inay
0 comments