Animații video

Știm cu toții că animațiile, cum ar fi animații video explicative și animațiile whiteboard, reprezinta un mod exelent pentru a comunica mesajul companiei tale într-un mod clar și simplu, chiar și atunci când produsele sau serviciile tale sunt complicate.

Cu toate acestea, este posibil să nu fii familiarizat cu procesul de realizare a unei animații sau să nu știi exact ce presupune acesta.

Indiferent dacă intenționezi să creezi o animație pe cont propriu sau te gândești să colaborezi cu o agenție de video marketing, este important să înțelegi etapele implicate. În acest articol, îți vom dezvălui cum realizăm noi, la VideoStory, animații video!

Animația are o istorie îndelungată.

Cu toate acestea, modul în care se realizau animațiile pentru a aduce la viață personaje și povești era mult diferit înainte de apariția computerelor și a instrumentelor digitale, care au revoluționat industria video. Pe atunci, filmele și videoclipurile scurte erau realizate complet manual, printr-un proces complex și meticulos care putea dura ani de zile.

Tehnica animației desenate manual implică desenarea secvențială a fiecărui cadru al unei povești pe o foaie de plastic transparentă. Apoi, fiecare este fotografiată și redată în succesiune rapidă pentru a crea iluzia mișcării.

Acest proces de producție a animației necesita profesioniști extrem de talentați și o atenție meticuloasă la detalii, motiv pentru care doar studiourile de animație de top lucrau cu această tehnică. În cele din urmă, a fost înlocuit de tehnici mai moderne, precum animația computerizată 2D și 3D.

Care sunt paşii necesari în prezent ca să facem o animaţie 2D

Software-ul modern și uneltele digitale ne permit să simplificăm procesul de creare a conținutului animat. Deși poate varia în funcție de compania care realizează videoclipurile animate, acesta constă, de obicei, în zece etape esențiale:

 1. Cercetare
 2. Scenariul (Script)
 3. Storyboard
 4. Direcția de artă
 5. Înregistrarea unei voci profesionale
 6. Ilustrație
 7. Animație
 8. Muzica si efecte de sunet
 9. Subtitrare
 10. Livrabil

Voi parcurge fiecare pas de animație, oferindu-vă o imagine detaliată a ceea ce implică fiecare etapă în mod obișnuit în cadrul companiei noastre de producție video comercială.

Căutați un partener de încredere pentru proiectul dvs.? Contactați-ne! Vă vom oferi o ofertă detaliată, personalizată conform nevoilor specifice ale proiectului dvs., precum și toate informațiile necesare pentru a lua o decizie informată.

Cercetare: Cunoașterea Brandului Tău

Crearea reclamelor animate nu înseamnă doar crearea de personaje și brainstorming pentru scenariu. Este esențial să avem o înțelegere profundă a afacerii tale. De aceea, ne luăm întotdeauna timpul necesar pentru a afla cât mai multe despre brandul și produsul sau serviciul tău, astfel încât să putem identifica nevoile și obiectivele specifice ale clientului.

Cum facem acest lucru? Începem prin a trimite clienților un brief creativ cu întrebări despre valorile brandului, identitatea și publicul țintă. De asemenea, solicităm informații despre obiectivele videoclipului și tonul pe care ar trebui să-l aibă şi apelul la acţiune.

După ce completezi acest document, organizăm o întâlnire online pentru a discuta detaliile suplimentare și pentru a ne asigura că atât echipa ta, cât și a noastră, sunt pe aceeași lungime de undă. În final, cu toate informațiile la dispoziție, ne reunim și începem să lucrăm la următoarea etapă a procesului de animație 2D.

Scenariul (Script)

Care este mesajul pe care dorești să-l transmiți prin animație?

Rolul unui script în animația video sau în videourile explicative este esențial pentru a comunica mesajul într-un mod clar, concis și captivant. Acesta servește ca ghid pentru întregul proces de producție și este fundamentul pe baza căruia se construiește întregul videoclip.

Scriptul stabilește structura și povestea videoclipului, asigurându-se că mesajul este transmis într-un mod coerent și ușor de înțeles. Prin definirea unei linii narative clare, scriptul ajută la evitarea confuziei și la concentrarea asupra punctelor-cheie.

Un script bine scris poate captiva publicul și îl poate determina să rămână implicat pe parcursul întregului videoclip. Prin utilizarea unui limbaj adecvat și a unor povestiri captivante, scriptul poate crea o conexiune emoțională și poate stimula interesul pentru mesajul transmis.

Mulți subestimează importanța scrierii unui scenariu, dar această fază este esențială pentru succesul animației tale.

Storyboard

Storyboard-ul în animație este o secvență de imagini sau schițe care reprezintă fiecare cadru al viitorului videoclip. Acesta servește ca o versiune vizuală a scenariului și ajută la organizarea și planificarea povestirii înainte de producția efectivă a animației.

Acest instrument esențial este utilizat pentru următoarele scopuri:

 1. Planificare și Structurare: Storyboard-ul ajută la definirea structurii și a fluxului de poveste al videoclipului. Prin ilustrarea fiecărui cadru cheie, echipa poate vedea cum va evolua povestea și poate ajusta detaliile înainte de a începe animația.
 2. Comunicare și Vizualizare: Prin intermediul storyboard-ului, clienții și membrii echipei pot vizualiza și înțelege mai bine cum va arăta videoclipul final. Acest lucru facilitează comunicarea și asigură că toată lumea are aceeași înțelegere a direcției creativă.
 3. Prevenirea Erorilor și Întârzierilor: Storyboard-ul permite identificarea potențialelor probleme sau inconsecvențe înainte de a începe producția efectivă. Acest lucru ajută la prevenirea erorilor și întârzierilor inutile și asigură un proces de producție mai eficient.
 4. Ghid pentru Animatori și Designeri: Animatorii și designerii folosesc storyboard-ul ca o referință în timpul procesului de animație, pentru a asigura că fiecare cadru este reprezentat în conformitate cu direcția creativă stabilită.

Storyboard-ul este o unealtă esențială în procesul de producție a animațiilor, ajutând la planificarea, comunicarea și realizarea unei animații coerente și captivante.

Direcția artistică: Decizia stilului vizual

La această etapă, nu doar că definim paleta de culori și designul artistic al personajelor, ci și stabilim stilul de animație pe care îl vom folosi. Este un moment crucial în care decidem cum va arăta și se va simți videoclipul dvs. Alegerea culorilor de brand și definirea unui stil de animație distinctiv sunt aspecte cheie pentru a transmite corect mesajul și pentru a asigura coerența cu identitatea vizuală a mărcii dvs.

Prin furnizarea de cadre de stil care se aliniază perfect cu identitatea și valorile mărcii dvs., ne asigurăm că videoclipul final va fi reprezentativ și memorabil pentru publicul dvs. Alegerea unui stil de animație adecvat poate influența modul în care este percepută marca dvs., de la amuzant și ludic la sofisticat și profesional.

În plus, această etapă servește și ca fundație solidă pentru întreaga echipă, oferindu-ne un cadru clar și coerent în care să lucrăm în continuare. Este un moment în care stabilim direcția creativă a videoclipului și ne asigurăm că toți membrii echipei sunt aliniați și motivați să creeze cea mai bună animație posibilă pentru dvs.

Înregistrarea unei voci profesionale

Vocea poate avea un impact semnificativ asupra modului în care este perceput și receptat videoclipul. Iată câteva motive pentru care vocea este atât de importantă într-un videoclip:

 1. Crearea Atmosferei Potrivite: Vocea oferă tonul și atmosfera videoclipului. O voce bine aleasă poate transmite emoția și intonația potrivită pentru a susține mesajul și povestea videoclipului.
 2. Păstrarea Atentiei Publicului: O voce captivantă poate ține atenția publicului și poate îmbunătăți înțelegerea și reținerea informațiilor prezentate în videoclip.
 3. Reprezentarea Brandului: Vocea poate fi o extensie a identității și a valorilor brandului. Alegerea unei voci care se potrivește cu imaginea și tonul brandului este esențială pentru a construi coerență și recunoaștere.
 4. Profesionalism și Credibilitate: Utilizarea unei voci profesioniste și bine înregistrate poate adăuga un nivel de profesionalism și credibilitate videoclipului. O voce înregistrată într-un studio oferă claritate și calitate superioară în comparație cu înregistrările făcute în condiții necontrolate.
 5. Flexibilitate și Control: Înregistrările de voce realizate în studio oferă flexibilitate și control în post-producție, permițând ajustarea și editarea ulterioară a sunetului pentru a se potrivi perfect cu videoclipul.

Vocea într-un videoclip este un element esențial care poate influența în mod semnificativ modul în care este perceput și receptat mesajul. Utilizarea unei voci profesioniste și înregistrate în studio poate adăuga valoare și eficacitate producției de animație.

Ilustrație

Odată ce obținem aprobarea dvs. cu privire la toți pașii anteriori de animație, este timpul să începem să lucram la designul diferitelor elemente grafice care ne vor ajuta să facem o animație demnă de marca dvs.

În această etapă începem să creăm caracterele şi alegem grafică care o să apară în animaţia video. Tot aici, putem să vă trimitem caracterele pe care o să le folosim în video ca să le aprobaţi şi pe acestea.

Animație: Aducerea poveștii la viață

Sărbătorim acum cea mai captivantă etapă din procesul nostru de animație! Aici, artiștii talentați ai echipei noastre de animație își aduc ilustrațiile la viață cu pasiune și creativitate.

Aceasta etapă reprezintă momentul efectiv în care se creează videoclipul, însă, așa cum ai putut observa, există și alți pași în spatele scenei care nu sunt vizibili sau de care lumea nu este conștientă.

În etapa finală, echipa noastră examinează cu atenție animația și corectează eventualele inconsecvențe înainte de a o exporta într-un format de fișier adecvat. În plus, se ocupă de eliminarea oricăror imperfecțiuni din fiecare cadru – un aspect esențial pentru obținerea unui rezultat profesional în animație.

Adăugarea de efecte sonore

Muzica de fundal și efectele sonore joacă un rol crucial în crearea unei experiențe captivante pentru public. Iată câteva motive pentru care muzica și efectele sonore sunt atât de importante într-un videoclip animat:

 1. Crearea Atmosferei Potrivite: Muzica și efectele sonore pot influența dramatic atmosfera și tonul videoclipului. Ele pot spori emoția și pot transmite mesajul și povestea într-un mod mai profund și mai captivant.
 2. Susținerea Povestirii: Muzica și efectele sonore pot completa și accentua acțiunea și nararea vizuală a videoclipului. Ele pot sublinia momentele cheie, pot evidenția tranzițiile și pot întări impactul mesajului transmis.
 3. Angajamentul Publicului: O coloană sonoră și efecte sonore bine alese pot păstra atenția publicului și pot îmbunătăți înțelegerea și reținerea informațiilor prezentate în videoclip.
 4. Reprezentarea Brandului: Muzica și efectele sonore pot fi utilizate pentru a sublinia identitatea și valorile brandului. Alegerea unei coloane sonore care se potrivește cu imaginea și tonul brandului este esențială pentru a construi coerență și recunoaștere.
 5. Profesionalism și Credibilitate: Utilizarea unei coloane sonore și a efectelor sonore de calitate ridicată poate adăuga un nivel de profesionalism și credibilitate videoclipului. Ele pot oferi un sunet clar și de înaltă calitate, care completează și îmbunătățește experiența vizuală.

În concluzie, muzica de fundal și efectele sonore sunt componente esențiale în realizarea unui videoclip animat de succes, contribuind semnificativ la atmosfera, povestea și angajamentul publicului.

Atât efectele de sunet, cât și muzica, sunt integrate într-un singur fișier (de obicei, formatul MP4). Nu credem că dorești să le primești în fișiere separate. La final, toate acestea fac parte din videoclipul final.

Subtitrare

Subtitrările pe un videoclip pot fi extrem de importante, mai ales în următoarele situații:

 1. Accesibilitate: Subtitrările fac videoclipurile accesibile pentru persoanele cu deficiențe de auz sau pentru cei care nu pot asculta sunetul (de exemplu, în locuri zgomotoase sau în timpul călătoriilor). Acestea oferă o modalitate eficientă de a transmite informația într-un mod accesibil pentru toată lumea.
 2. Îmbunătățirea înțelegerii: Subtitrările pot ajuta la îmbunătățirea înțelegerii și reținerea informațiilor pentru audiența care preferă să citească sau care poate avea dificultăți în înțelegerea accentului sau al limbii vorbite în videoclip.
 3. SEO și Vizibilitate: Subtitrările pot îmbunătăți vizibilitatea videoclipului pe platformele de socializare și motoarele de căutare. Motoarele de căutare pot indexa și indexa conținutul subtitrărilor, ceea ce poate crește șansele ca videoclipul să fie descoperit de către o audiență mai largă.
 4. Comunicare în medii zgomotoase: Subtitrările sunt utile în medii zgomotoase sau în situații în care sunetul nu poate fi ascultat. Prin furnizarea de subtitrări, spectatori pot urmări și înțelege videoclipul fără a fi nevoie de sunet.

Mai nou, pe platformele de socializare, cum ar fi Facebook, Youtube, TikTok, Instagram și LinkedIn, videoclipurile pornesc adesea fără sunet. Aceasta este o practică obișnuită pe aceste platforme, iar subtitrările devin esențiale pentru a transmite mesajul fără sunet. Prin includerea subtitrărilor, videoclipul poate fi în continuare eficient în transmiterea mesajului său, chiar și atunci când sunetul este oprit. Astfel, subtitrările devin și mai importante pentru a asigura o comunicare eficientă și o experiență plăcută pentru audiența social media.

Livrabilul si reviziile

În cele din urmă, procesul de animație a ajuns la finalizare. Acum, singurul lucru rămas de făcut este să ajustăm videoclipul conform preferințelor dvs.

Ne dedicăm să oferim clienților noștri cea mai bună experiență, de aceea vă vom trimite un produs final ca parte a fluxului nostru de lucru în producția de animație. Acest lucru vă va permite să ne comunicați orice modificări doriți să facem.

Inclusiv procesul de revizuire, finalizarea tuturor etapelor de animație poate dura între șapte și nouă săptămâni în total.

Și iată-l! Un videoclip animat 2D personalizat de cea mai înaltă calitate. 😉

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}