Pe măsură ce consumul de conținut video continuă să crească pe social media, subtitrarea devine din ce în ce mai importantă pentru a face videoclipurile mai accesibile și mai angajante pentru utilizatori. În acest articol, vom explora de ce subtitrarea este vitală pentru videoclipurile de pe social media, și care sunt beneficiile pentru utilizatori și pentru afaceri.

  1. Subtitrarea face videoclipurile accesibile

Subtitrarea este vitală pentru a face videoclipurile accesibile pentru persoanele cu deficiențe de auz sau pentru cele care nu vor sau nu pot activa sunetul. De asemenea, subtitrarea poate ajuta la eliminarea barierei lingvistice pentru utilizatorii care nu vorbesc limba în care este vorbită în videoclip. În plus, subtitrarea poate fi utilă și pentru utilizatorii care au probleme de concentrare și au nevoie de ajutor pentru a urmări conținutul video.

  1. Subtitrarea poate crește timpul de vizionare și angajamentul utilizatorilor

Subtitrarea poate crește timpul de vizionare al videoclipurilor și poate ajuta la menținerea interesului utilizatorilor în conținut. Acest lucru se datorează faptului că subtitrarea face conținutul mai ușor de urmărit și mai ușor de înțeles, ceea ce poate duce la o implicare mai mare a utilizatorilor în videoclip.

De asemenea, subtitrarea poate ajuta la creșterea angajamentului utilizatorilor, deoarece utilizatorii pot interacționa cu conținutul mai bine și pot reține mai mult din ceea ce este prezentat în videoclip. Aceasta poate duce la o creștere a șanselor de a distribui conținutul sau de a-l marca cu „apreciază” sau „distribuie”.

  1. Subtitrarea permite vizualizarea silențioasă

Mulți utilizatori de pe social media preferă să urmărească videoclipurile fără sunet, iar subtitrarea le permite să înțeleagă conținutul fără să îi deranjeze pe cei din jur sau să își întrețină concentrarea. Acest lucru este util în medii zgomotoase sau în situații în care utilizatorii nu pot activa sunetul (de exemplu, la locul de muncă).

  1. Subtitrarea poate îmbunătăți SEO

Adăugarea subtitrărilor la videoclipurile de pe social media poate ajuta la creșterea gradului de vizibilitate în motoarele de căutare, ceea ce poate duce la o creștere a traficului și a angajamentului cu publicul. În plus, subtitrările pot fi benefice și pentru utilizatorii care nu pot sau nu doresc să asculte videoclipurile cu sunet activat.

Deși algoritmul de căutare al fiecărui motor de căutare este diferit, majoritatea caută cuvinte-cheie și meta-descrieri pentru a determina relevanța unei pagini web. Prin includerea subtitrărilor, aveți șansa de a include aceste cuvinte-cheie și meta-descrieri în videoclipul dumneavoastră, ceea ce poate îmbunătăți poziționarea paginii web în rezultatele motoarelor de căutare.

În plus, mulți utilizatori preferă să vizualizeze videoclipurile cu sunetul dezactivat în anumite momente sau în anumite locuri, precum în locuri publice sau la locul de muncă. Subtitrarea oferă acestor utilizatori o alternativă pentru a înțelege conținutul videoclipului dumneavoastră. În acest fel, puteți atrage o audiență mai largă și îmbunătăți angajamentul cu publicul.

Dacă sunteți interesat să creați videoclipuri de calitate pentru afacerea dumneavoastră, Video Story este aici pentru a vă ajuta. Noi suntem o agenție de producție video specializată în crearea de explicații video (explainer video) și alte tipuri de conținut video pentru social media.

Echipa noastră experimentată poate crea videoclipuri personalizate pentru afacerea dumneavoastră, atât în ​​format vertical, cât și orizontal, pentru a se potrivi cu nevoile și obiectivele dvs. de marketing.

De asemenea, oferim și servicii de subtitrare, pentru a vă asigura că videoclipurile dumneavoastră sunt accesibile și ușor de urmărit pentru toți utilizatorii.

Nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe despre serviciile noastre și cum vă putem ajuta să vă promovați afacerea prin intermediul conținutului video de calitate.

About the Author

Leave a reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}