Video explicativ – este unealta de marketing online folosita pentru a explica produse, servicii, idei, probleme sociale sau evenimente.

Adesea plasate pe o pagină de destinaţie, pagina de pornire a site-ului web sau o pagină de produs proeminentă, au devenit extrem de populare – unele site-uri se lauda cu raţe de conversie de până la 144% după includerea pe site-ul lor a unui videoclip explicativ.

Filmuleţele în care povestea este redată prin ilustraţii schiţate manual au rolul de a simplifica informaţiile şi de a le face uşor de perceput şi reţinut, pe înţelesul tuturor.

Sunt distractiv de urmărit şi funcţionează fantastic de eficient pentru o afacere având şi rol de agent de vânzări.

Totuşi, poate te întrebi de ce să foloseşti video în promovarea produselor şi serviciilor tale…

Iată câteva statistici care să ajute să înţelegi care este puterea video-ului ca instrument de comunicare online.

  • 90% dintre informaţiile transmise creierului sunt vizuale, iar imaginile sunt procesate de 60.000 de ori mai rapid în creier decât textul;
  • 78% dintre oameni urmăresc cel puţin o dată pe săptămână și 55% se uita în fiecare zi;
  • Şansele să ajungi pe prima pagină în Google cresc de 53 de ori atunci când foloseşti video în promovarea afacerii tale;
  • Oamenii sunt cu 75% mai interesaţi să vizioneze videoclipuri decât să citească.
  • Vârsta nu contează – utlizatori online care au între 35 şi 44 de ani şi cei cu vârste între 45 şi 54 au tendinţa de a căuta şi a vizona conţinut cideo la fel ca şi cei cu vârste între 18 şi 24 de ani;
  • 59% dintre directorii executivi ar prefera să vizioneze un videoclip decât să citească un text;
  • Aproximativ 65% dintre cei care văd un video dau click pentru a vizita site-ul furnizorului, 50% cauta mai multe informaţii, iar 45% spun că au contactat un vânzător după ce au văzut un anunţ video online. Aproximativ 50% dintre cei care au vizionat un videoclip de marketing online au continuat să facă o achiziţie.

Ce rezultate îţi poate aduce video-ul? Iată câteva date:

  • 80% dintre utilizatorii de internet îşi amintesc vizionarea unui anunţ video de pe un site pe care l-au vizitat în ultimele 30 de zile; Şi 46% dintre ei chiar au întreprins anumite acţiuni după ce au vizionat anunţul;
  • 85% dintre persoane sunt mai dispuse să cumpere după ce văd un video despre un produs;
  • Când marketerii includ video în email au observat o creşte de 2-3 ori a CTR-ului, o rată de dezabonare care a scăzut cu 75%;
  • 15% dintre cei care au vizonat un video de promovare chiar au vizitat şi magazinul fizic al companiei respective;

Mai jos îţi voi prezenta care sunt tipurile de video-uri explicative şi pe care să le foloseşti pentru afacerea ta.

1.Video Live Action

Videoclipurile live action sunt, de obicei, cele mai bune pentru companiile care vând un produs fizic sau un serviciu orientat spre oameni, cum ar fi un restaurant sau un grup de consultanţă.

Având oameni reali în videoclipul tău explicativ, poţi crea o conexiune emoţională pentru spectatori, deoarece suntem atraşi în mod natural de alte chipuri umane. Cu toate acestea, acţiunea live înseamnă că suntem blocaţi la limitele lumii reale.

2.Video-ul animat

Se aseamănă cu reclamele de la televizor în care se folosesc actori, scenarii, cameră, lumini. Din păcate acestea sunt foarte costisitoare de produs, iar ulterioare modificări nu mai pot fi făcute.

În schimb, video-urile animate pot varia ca lungime, pot introduce umor de calitate, pot da personalitate serviciului şi produsului promovat prin introducerea multor gesture non-verbale care să accentueze o idee.

Animaţia nu este doar pentru copii. Video-ul animat este pefect pentru că ideea afacerii tale să fie înţeleasă de clienţi

Animaţia este de multe ori formatul preferat pentru explicarea serviciilor sau a produselor necorporale, cum ar fi software-ul, idei, politică. Unele servicii implica puţine, dacă există, obiecte fizice, făcând acţiunea live o opţiune nerealistă. Videoclipurile explicative animate permit mai multă creativitate şi sunt mai uşor de editat sau de actualizat atunci când doriţi să efectuaţi ajustări ulterioare.

3.Whiteboard Video

Whiteboard Animation este o tehnică prin care animaţia este desenată manual şi apoi ştearsă pe o tablă albă. Întotdeauna acea mână va fi prezentă dând impresia că cineva îţi desenează în timp ce îţi explica.

Acest format de video a devenit popular datorită uşurinţei sale de operare şi a costurilor reduse, fiind unul dintre cele mai ieftin de creat tipuri de video explicativ .

Whiteboard-ul cucereşte utilizatorii. Povestea ta este spusă într-o formă diferită, atractivă şi cu mare impact psihologic făcând ca filmul ce se conturează treptat în faţa ochilor să fie urmărit până la sfârşit de către ei.

Concluzii:

Video-urile explicative atrag atenţia, menţin interesul şi transmit mesajul tău de marketing într-un mod cât mai atractiv. Astfel poţi transmite informaţii complexe, dar şi convingătoare care să trasforme cu uşurinţă vizitatorii site-ului tău în clienţi fideli afacerii tale.

About the Author

Leave a reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}