Dacă îţi place TikTok atunci cu siguranţă o să îţi placă şi Facebook Reels. 

Cei de la Facebook au anunţa că în următoarele zile o să putem şi noi, (romanii) să ne bucurăm de filmuleţe scurte pe Facebook.

După ce anul trecut au venit cu această opţiune pentru Instagram în Septembrie au lansat această funcţie şi pe Facebook dar era disponibilă doar în SUA, urmând India, Canada, Mexic şi acum este disponibilă în 150 de tari.

Ce încearcă Facebook să facă prin această funcţie? Este simplu, vrea să atragă cât mai mulţi utilizatori de pe TikTok sau să îşi ţină utilizatorii să nu migreze către alte platforme. 

Dacă o să şi reuşească… asta rămâne de văzut, probabil nu. 

„Vizionarea videoclipurilor este jumătate din timpul petrecut pe Facebook și Instagram, iar Reels este formatul nostru cu cea mai rapidă creștere de departe. Ne concentrăm să facem din Reels cea mai bună modalitate prin care creatorii să fie descoperiți, să intre în legătură cu publicul lor și să câștige bani. De asemenea, dorim să fie mai distractiv și ușor pentru oameni să găsească și să distribuie conținut relevant”, transmite proprietarul Facebook.

Prin Reels, creatorii de conţinut o să poată posta video-uri de până în 60 de secunde şi va putea fi găsit în Feed, Groups și Watch ale Facebook.

Facebook mai promite că aceste video-uri de 60 de secunde o să primească un reach mai mare, aici cred că o să ţină mult de primele interacţiuni cu video. Dacă primele persoane care o să vadă video nu o să interacţioneze cu el probabil că acel video nu o să ajungă viral.

Pe de altă parte această funcţie avantajează foarte mult creatorii de conţinut, în general entertainment, deoarece ei au vizualizări multe şi pe TikTok.

Dar asta nu trebuie să te descurajeze şi să nu testezi Reels sau TikTok de exemplu. 

Vreau doar să îţi spun că publicul în general sta pe aceste platforme pentru conţinut funny, dar sunt şi multe business-uri care oferă conţinut de calitate şi au o expunere foarte bună. 

Tu ce platforma preferi, Facebook sau TikTok?

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}