Când și pentru cine a aparut TikTok si pe urma o sa vorbim si despre TikTok Romania.

Rețeaua socială s-a extins la nivel internațional în 2017, sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr.

Care este trendul pe TikTok?

  • Pe această platformă se pot posta doar filmulețe între 3 și 60 secunde. In general se merge pe 15 secunde.
  • Chiar daca directia aplicatiei a fost catre Lip-sync, mai nou gasim diferite formate de video pe TikTok. Cel mai intalnit style este cel al dansurilor cu o coloana sonora cunoscuta in fundal. Alt video poate sa fie cel de tip challenge, unde mai multi utilizatori recreeaza acelasi video.

Pot gasi clienti pe această platforma?

Hai sa vedem cateva statistici despre TikTok si de ce este important sa facem parte din acest trend:

Update 2021

Asa arata statisticile din Martie pentru Romania conform statista.com
  • 4,1 milioane utilizatori activi in Romania, Iunie 2020
  • 2.4 milioane utilizatori activi zilnic
  • 60 minute media petrecuta zilnic pe TikTok in Romania
  • 20-35 ani media de varsta in Romania, declara Laura Savu (Global Community Manager) TikTok Romania
  • 85% din useri au postat cel putin un video pe TikTok, iar 60% dintre ei au postat un video in ultima luna
  • La nivel Mondial au fost peste 2 miliarde de descarcari ale aplicatiei
  • Peste 805 milioane de utilizatori activi lunar, in Mai 2020.

Dupa cum poti observa, TikTok este in crestere si probabil o sa ajunga sau chiar o sa depaseasca Instagram-ul sau Facebook-ul. Ca proprietar de business, te intereseaza si publicul. TikTok Romania sta foarte bine la acest capitol. Utilizatorii au o medie de 20-35 de ani, care in mare parte o sa fie activi pe aplicatie si peste cativa ani. Strategia de promovare trebuie sa fie tot timpul pe termen lung.

Un client nu comanda cand are prima interactiune cu brandul, el o face dupa cateva interactiuni si chiar dupa cateva luni sau ani, cand are nevoie de serviciul respectiv. Depinde foarte mult de ce vindem. Un magazin de fashion o sa poata sa vanda si la cineva de 16-20 de ani, dar daca faci de exemplu site-uri, sansele sa vinzi serviciul la cineva de 20 de ani sunt aproape de 0. Insa daca te urmareste, cand o sa aiba nevoie de serviciul respectiv la cine o sa se gandeasca?

Cred ca ti s-a intamplat si pana acum sa iti vinzi serviciile unei persoane care te urmarea de cateva luni si i-a placut ce ai postat, iar cand a avut nevoie de serviciul tau te-a contactat.

Ce are in plus TikTok-ul?

tiktok romania

Se diferentiaza prin tool-urile pentru editare care sunt mult peste alte platforme cum ar fi Instagram, Facebook sau Youtube. Poti sa iti faci clipul direct din aplicatie, sa adaugi texte sau sa adaugi mai multe clipuri etc.

Cum te poate ajuta?

Pe TikTok poti sa devii viral mult mai repede decat pe alte platfome, unde depinzi de numarul de urmaritori sau alti algoritmi ai platformei. Aici treaba este mult mai simpla si daca videoul tau este bun poate sa ajunga si la persoanele care nu te urmaresc. De fapt nu ai nevoie de mii de urmaritori ca videoul tau sa fie vazut de zeci sau sute de mii de ori. Pe scurt, conteaza cat de bun este continutul, nu urmaritorii.

Momentan TikTok te ajuta la brand awareness. Pe scurt, te ajuta ca brandul tau sa devina cat mai cunoscut. Asta nu inseamna ca nu se pot face si vanzari din TikTok, doar ca nu este la fel ca Facebook sau Instagram.

Reclame pe TikTok?

Cand scriu acest articol nu exista un canal de promovare precum cel de la Google sau Facebook unde sa iti faci cont de publicitate si postezi anunturi. Dar din ce spune Laura Savu (Global Community Manager) urmeaza ca din August-Septembrie sa avem si aceasta functie. Momentan sunt doar deal-uri cu corporatii.

Merita sau nu sa ai o prezenta pe aceasta aplicatie?

Cu siguranta DA, iar daca sectorul tau de public se incadreaza in audienta TikTok cu atat mai bine pentru business-ul tau.

Cum fac un video pentru tiktok?

In mare parte cu telefonul, dai rec si vorbesti sau filmezi un produs, insa poti sa folosesti si softuri gratuite precum Canva.

About the Author

Leave a reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}