Articolul de azi este despre Youtube, mai exact despre cum sa beneficiezi la maxim de acest canal de comunicare si cum sa incarci un video corect pe Youtube.

Am observat la multi dintre clientii nostri ca nu folosesc corect canalul de Youtube, iar azi vreau sa iti spun si tie de ce trebuie sa ti cont cand incarci un video nou.

Mai intai trebuie sa sti ca Youtube iti poate aduce trafic organic si asta si la un an sau doi dupa ce ai postat video. La Facebook de exemplu, dupa cateva zile sau luni sunt sanse mici ca sa ai trafic organic din acel video. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa profitam la MAXIM de Youtube.

Trebuie sa stii ca de ceva timp Google afiseaza in rezultatul cautarilor si video-uri de pe Youtube, este simplu, vor sa te tina cat mai mult la ei in curte.

Youtube are 3 sectiuni de text pe care trebuie sa le completam si una unde trebuie sa uploadam o imagine.

Acestea sunt:

Titlu

Descriere

Tag-uri

Si o imagine personalizata pentru thumbnail, acea imigine care o vezi pe youtube inainte sa dai play.

Am vazut multe video-uri la care nu sa modificat nici macar titlul si Youtube a preluat automat titlul din video, chiar cu .mp4, pe urma descriere zero si de tag-uri nici nu mai vorbesc.

Dar pe noi ne intereseaza cum se incarca corect.

Titlu

Aici trebuie sa fim foarte atenti pentru ca acesta este al doilea element pe care il vede un vizitator (primul este thumbnail-ul). 

Cum sa Incarci un VIDEO Corect pe Youtube

Un titlu bun este cel pe care vizitatorii dau click (play). 

Pentru asta trebuie sa contina cuvinte care au cautare online, pentru ca daca nu cauta nimeni ce prezinti tu in video o sa fie destul de greu sa atragi trafic. 

Pentru a cauta anumite cuvinte cheie bune poti sa folosesti „Planificatorul de cuvinte cheie” de la Google Ads care este gratuit (il gasesti in instrumente). 

Este important ca titlul sa aiba legatura cu ce contine video, altfel o sa intre pe video si nu o sa gaseasca ce au sperat sa gaseasca in video-ul tau.

Deci, titlul trebuie sa contina cuvinte cheie care se cauta dar sa reflecte si continutul din video.

Descriere

Pe Youtube accentul se pune pe continutul video dar nu trebuie sa neglijam descrierea, aici putem sa punem link catre ce promovam.

Este ok sa ai adresa website-ului, numar de telefon sau alte date de contact ca si Call to Action la sfarsitul video-ului dar iti dai seama ca este mult mai usor sa dam click pe un link de cat sa intram si sa scriem toata adresa website-ului. Chiar recomand daca folosesti video pe Youtube sa ai un mesaj la sfasit in care spui sa intre pe link-ul de sub video sau din descriere. Asta o sa iti creasca rata de click pe link.

Pentru descriere iti sugerez sa folosesti in prima linie titlu si pe urma link-ul catre site si alte date de contact. Tot aici poti sa treci mai multe informatii despre ce contine video, o sa ajute la seo.

Undeva in descriere poti sa adaugi 3 hastag-uri, o sa apara sub video. Daca o sa selectezi locatia video-ului atunci nu o sa mai apara hastag-urile o sa apara de exemplu Romania.

Tag-uri (Etichete)

Este sectiunea care este omisa de cele mai multe ori, dar este si sectiunea prin care Youtube “recomanda” continutul tau la persoane care sunt interesate de continut similar.

Aceasta sectiune are 500 de caractere si daca tot le avem de ce sa nu le folosim. Iti sugerez sa folosesti cuvinte si fraze in ordinea importantei lor.

Thumbnail (Miniatura)

Cum am spus si mai sus este cel mai important element, cu el interactioneaza vizitatorul prima data, inainte sa vada titlu sau descrierea.

Este ca si cum ai avea un magazine fizic si cineva vine in fata magazinului, ce vede prima data? Intrarea, poate ceva vitrine, un indemn sa intre in magazine… tot asa este si aici.

Poti sa ai cel mai bun video, cu cel mai bun mesaj, daca nu ai setat o imagine care sa atraga … nu o sa ai parte de multe vizite.

Aceasta imagine din nou trebuie sa reprezinte despre ce este video, dar poti sa adaugi si titlul acolo sau cateva cuvinte care sa atraga.

Sunt doua tipuri de thumbnail, prima si cea mai usoara este sa setezi una din video, o sa iti apara cateva automat si tu doar alegi.

A doua este sa faci o imagine de dimensiunea 1920×1080 unde sa adaugi si text pe imagine, poti sa folosesti si un screenshot din video si peste el sa adaugi text.

Pentru a crea o astfel de imagine poti sa folosesti Canva, este online si gratuit. In Canva o sa gasesti multe modele pentru thumbnail si trebuie doar sa modifici poza si textul.

Daca pana acum nu ai incarcat video-urile cum ai vazut in acest articol nu te panica, partea buna este ca nu este totul pierdut, poti si acum sa faci aceste modificari iar Youtube o sa tina cont de ele.

Sper ca te-am ajutat cu aceste informatii si pe viitor o sa incarci video-urile pe Youtube corect.

Poti sa imi lasi in comentarii link catre canalul tau de youtube si o sa ma uit peste el.

https://videostory.ro/curs-gratuit-cum-sa-incarci-video-pe-retelele-de-socializare/
About the Author

Leave a reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}