Video Marketing a ajuns un subiect la mare căutare, mulţi antreprenori se îndreaptă către video iar toată schimbarea este la cererea publicului.

Stăm tot mai mult pe YouTube, TikTok sau Instagram şi urmărim diferite videouri. Nici nu are importanţă că sunt videouri scurte sau videouri mai lungi.

Acesta este modă iar oamenii de marketing trebuie să o urmeze dacă vor ai aibă vânzări.

Video a ajuns unul dintre cele mai populare tipuri de conţinut din online. Freelanceri, companii sau organizaţii se folosesc de video pentru a învăţa, educa, promova sau informa publicul cu ajutorul videoului.

Conţinutul video îţi dă încredere brandului, te foloseşti de el ca să comunici cu publicul , le câştigi încrederea şi poţi atrage public rece.

Animaţiile video au luat o cotă de piaţa mare din video marketing şi asta pentru că este foarte uşor să îţi prezinţi produsele sau serviciile într-un mod creativ prin animaţii.

Nu mai trebui să urmăreşti tutoriale de câteva minute sau să citeşti pagini lungi de vânzare, prin animaţii video poţi să te faci înţeles în 60-90 de secunde. Automat traficul se va filtra şi o să rămână cei interesaţi de produsele sau serviciile tale.

În această articol, vă oferim statistici despre video marketing culese din cele mai autorizate surse precum Forbes, Cisco, Renderforest, Twitter, Facebook etc., pentru a vă ajuta să vedeți o imagine mai clară a stării marketingului video și a beneficiilor videoului pentru succesul afacerii.

1 Includerea unui videoclip pe pagina de destinație (landig page) poate crește rata de conversie cu până la 80%. (Unbounce)

2 Până în 2022, videoclipurile vor reprezenta mai mult de 82% din traficul de internet al consumatorilor – de 15 ori mai mare decât în 2017 (Cisco). De fapt, din ianuarie 2018, 85% dintre toți utilizatorii de internet din Statele Unite au vizionat lunar conținut video online pe oricare dintre dispozitivele lor (Statista, 2018)

3 92% dintre marketerii care folosesc video-ul raportează că este o parte esențială a strategiei lor. (Wyzowl)

4 78% dintre oameni vizionează videoclipuri online în fiecare săptămână, iar 55% văd videoclipuri online în fiecare zi. (Social Media Week)

5 66% dintre oameni au spus că ar prefera să vizioneze un scurt videoclip pentru a afla despre un produs sau serviciu. 18% ar prefera să citească un articol, un site web sau o postare bazată pe text. (Elite Content Marketer)

6 Studiile arată că 54% dintre consumatori doresc să vadă mai mult conținut video de la o marcă sau o afacere pe care o susțin (HubSpot, 2018)

7 Peste 100 de milioane de oameni urmăresc YouTube TV pe ecranele lor TV în fiecare lună în S.U.A. (Think with Google)

8 Aproximativ 91% dintre agenții de marketing cred că videoclipul este mai important pentru mărci, în contextul pandemiei de coronavirus. (State of Video Marketing 2021 by Wyzowl)

9 YouTube are peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar. (YouTube)

10 Potrivit sondajului Renderforest, 78% dintre utilizatori au primit mai mult trafic pe site-ul lor după ce au folosit videoclipuri. (Renderforest)

11 1/3 din toată activitatea online este consumată prin vizionarea videoclipului. (Siteefy)

12 Video generează mai multă implicare decât orice alt tip de conținut pe Instagram. (Mention)

13 Consumul de videoclipuri pe mobile crește cu 100% în fiecare an. (Insivia)

14 73% dintre consumatori doresc să vadă videoclipuri pe rețelele de socializare . (HubSpot)

15 Peste 70% din timpul de vizionare pe YouTube provine de pe dispozitive mobile. (YouTube)

16 Oamenii sunt predispuşi de 1,5 ori mai mult să folosească telefonul pentru a viziona un videoclip.(Facebook)

17 Majoritatea agenților de marketing cheltuiesc în medie între 100 și 1.000 USD pe videoclip.(Biteable)

18 83% dintre agenții de marketing video spun că videoclipul a contribuit la creșterea timpului mediu petrecut de vizitatori pe pagină (Wyzowl)

19 Prin video se obţin cu până la 66% mai multe lead-uri (Optinmonster, 2019)

20 6 din 10 persoane preferă să vizioneze conținut video online în comparație cu televizorul (Think with Google)

21 68% dintre oameni vor viziona un videoclip complet dacă durează un minut sau mai puțin.(Convenience and Convert)

22 60% dintre videoclipurile Instagram Stories sunt vizionate cu sunetul activat. (Instagram)

23 75% dintre utilizatori preferă să vizioneze un videoclip pe orizontală, comparativ cu 25% care preferă să îl vizioneze pe verticală. (Social Media Week)

24 78% dintre oameni urmăresc videoclipuri online în fiecare săptămână, iar 55% urmăresc videoclipuri în fiecare zi. (50 Wheel)

25 33% dintre spectatori își pierd atenția și nu vor mai viziona un videoclip după 30 de secunde, 45% după un minut și 60% după două minute. (50 Wheel)

26 YouTube este al doilea cel mai popular site din lume (după Google). (Alexa)

27 Un studiu efectuat de Buffer pe 777 de milioane de postări pe Facebook a constatat că videoclipurile generează cu 59% mai multă implicare decât alte tipuri de postări. (Buffer)

28 Potrivit Brightcove, videoclipul oferă o creștere organică a traficului cu 157%.

29 După cum a raportat Hubspot, 83% dintre marketerii video au susținut că au generat clienți potențiali cu ajutorul conținutului video.

30 Campaniile de marketing video pe LinkedIn pot genera rate de vizualizare de până la 50%. (LinkedIn)

31 Potrivit LearnHub, videoclipurile generează mai multe distribuiri și aprecieri decât conținutul text și imagine combinat.

Concluzie

După cum poţi să vezi, Video este o unealtă bună de marketing. Ce ai văzut mai sus sunt doar o parte din statistici, dar în fiecare lună apar tot mai multe.

Dacă eşti în căutarea unei echipe care să se ocupe de tot ce ţine de video marketing poţi să faci o programare gratuită şi să vorbim despre businessul tău şi cum putem să îl creştem prin video.

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}