Asculta Podcast-ul „De ce să dai viaţa afacerii tale printr-un video animat

Daca ti-a placut acest episod, poti sa te abonezi pentru mai multe materiale de acest gen.

Unul dintre cele mai puternice şi actuale instrumente de marketing îl reprezintă video-ul animat în care povestea este redată prin ilustraţii grafice.

Spre deosebire de alte tehnici de promovare video, animaţia este în trend şi are în plus un efect psihologic care te face să urmăreşti filmuleţul până la capăt.

Este evident că noile forme de reprezentare grafică animate sunt creative şi captează interesul la maxim, generând optimism şi relaxare la nivel creierului, iar video-ul animat nu face nicio excepţie.

Studii neurostiintifice au arătat că atunci când urmăreşti un desen căpătând forma sub ochii tăi, în creier ţi se activează aceeaşi emoţie precum atunci când tu însuţi ai fi desenatorul.

Este vorba despre o întoarcere la copilărie şi despre înţelegerea unor concepte complexe prin reducerea lor la o formă simplă şi creativă, indiferent de domeniul de aplicabilitate.

Poţi vedea mai jos un exemplu de video animat:

Îţi prezint în continuare 9 beneficii ale unui video animat şi de ce te poate asista acesta în dezvoltarea business-ului tău atunci când alegi să îl foloseşti cât mai mult în campaniile tale de promovare.

1. Eficienţa mesajului.

Printr-un video animat se poate simplifica înţelegerea unor concepte complexe, iar mesajele transmise în acest mod sunt reţinute mult mai uşor de către vizitatorii site-ului tău.

Cu origini în desenele animate, este mai simplu de explicat astfel un mesaj de marketing încât şi un copil ar înţelege. S-a demonstrat ştiinţific că desenul care se naşte sub ochii tăi îţi captează atenţia din primele 3 secunde şi o păstrează motivând clientul să cumpere.

2. Reducerea costurilor.

Dacă ne referim la componenta financiară, costurile pentru un video animat pot fi mai mici decât în cazul unei filmări cu aparatura, actori, decor, recuzita, etc.

Şi costurile de marketing sunt mai mici. Având un video pe landing page, oamenii vor sta mai mult pe site-ul tău pentru a viziona video-ul, ceea ce transmite că ai conţinut de calitate, apreciat de vizitatori cât şi de Google. ​

3. SEO friendly.

Un video animat cu o poveste captivantă şi făcut într-un mod preofesional, va creşte în medie cu 2 minute timpul vizitei pe site, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 1500%. Acest lucru va face că site-ul tău să apară mai sus în Google, poate chiar pe prima pagină, sporind şansele ca produsele şi serviciile tale să fie găsite mai uşor şi rapid.

Din punct de vedere SEO, conţinutul video este de 56 de ori mai uşor de găsit la căutare şi mai vizionat decât textele obişnuite.

4. Flexibilitate şi control. Deţii controlul filmului în orice moment. În cazul producţiei video clasice, cadrele trase nu mai pot fi schimbate decât prin refacerea filmării sau pot fi îmbunătăţite doar între anumite limite tehnice.

La animaţii video, însă, poţi modifica ilustraţiile destul de uşor şi eventualele costuri de refacere sunt mai mici.

5. Previzibilitate pentru client. Poţi să-ţi faci o idee despre cum va arăta produsul final. În storyboard, ai de cele mai multe ori ilustraţiile în sine şi îţi poţi da acordul pe fiecare etapă de execuţie până la viziunea finală.

6. Multifuncţionalitate. Filmul conţine ilustraţii vectorizate, pe care le poţi adapta celorlalte materiale de comunicare. Se pot folosi fără restricţii şi în print şi se pot adapta în video pentru orice tip de ecran.

7. Inovaţie. Este o tehnică nouă, care surprinde şi se autoinventeaza în permanenţă.

Într-o lume în care consumatorii cauta divertisment şi interactivitate la tot pasul, iar spaţiul online se îmbină din ce în ce mai mult cu cel offline, video-ul animat invita consumatorul să exploreze povestea afacerii tale combinând elemente new media cu influenţa familiară, aproape artizanală, a desenelor puerile din copilărie.

8. Aplicabilitate. Stilul adaptabil îl face aplicabil pentru: campanii online, târguri şi expoziţii, evenimente, prezentări de vânzări, tutoriale, prezentări de produs, training-uri, planuri de afaceri, educaţie, felicitări personalizate, etc.

Animaţiile video fac demo-urile de produse mai atractive şi captivante de atenţie deoarece permite utilizatorilor obişnuiţi să privească la un produs static pe ecran, să vadă conceptul ilustrat în dinamica în faţa ochilor lor.

9. Brand awareness şi brand recognition. Animaţia video este ideală pentru a spune povestea brandului tău într-un mod simplu, creativ şi plin de amuzament. Tehnica este versatila şi contribuie la conturarea unui stil specific de comunicare, făcând brandul uşor de remarcat în piaţă, oferindu-i o amprentă personală.

video animat

Concluzii:

Atenţia oamenilor este din ce în ce mai greu de captat în mediul online în ziua de azi. Oamenii sunt bombardaţi cu informaţii din toate părţile.

Poţi să ai cele mai bune produse sau servicii, poţi să ai cele mai bune mesaje de marketing, cei mai buni angajaţi care aibă grijă de satisfacţia clienţilor, tot nu vei avea vânzări dacă nu captezi atenţia oamenilor. Este crucial de important acest aspect.

Însă, un video animat te poate ajuta să captezi atenţia şi să menţii interesul pentru o perioadă mai mare astfel încât să transmiţi mesajele de marketing care vrei să ajungă la cât mai mulţi oameni.

Doar aşa afacerea ta va putea supravieţui şi va creşte de la an la an.

Tu când vei începe să foloseşti un video animat?

Nu ignora puterea unui video

Transformăm afacerea ta într-o poveste video care să atragă atenţia şi banii clienţilor tăi

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}