Te-ai intrebat cum sa trimiti oferte video prin email?

Includerea video-ului in email este o tactica buna cand vrem sa prezentam o oferta sau sa trimitem o urare de „multumire” partenerilor de business (ex: Sarbatorile de iarna).

Aceasta metoda necesita un minim de efort din partea noastra dar merita pentru ca o sa avem o rata mult mai mare de vizualizare al videoclipului.

Cand mergem pe varianta clasica si atasam un video la email trebuie sa tinem cont de dimensiunea fisierului, sa ii explicam ca este atasat un video etc… si asteptam ca sa il descarce in pc sau telefon sa il poata viziona, de cele mai multe ori nu parcurge nimeni acesti pasi.

In varianta care o sa ti-o prezint eu efortul trebuie depus de catre tine iar clientul/partenerul de business doar o sa dea un click.

Hai sa vedem de ce o sa avem nevoie ca sa fie totul perfect:

-Video

-Cont youtube sau vimeo

-Website

-Cont la canva (aici este simplu)

-si cam atat

Am putea sa punem in email un link direct catre youtube dar din nou am pierde o mare parte din potentialii clienti. Si in plus ce sa faca dupa ce vede video pe youtube? O sa se uite la alte video-uri sugerate de Youtube.

Mai intai trebuie sa avem un video, aici poate sa fie un video profesional facut de o agentie specializata in video marketing sau poate sa fie o filmare cu telefonul mobil, nu o sa intram in detalii pentru ca articolul de azi este despre cum ambalam frumos acest video.

Dupa ce avem video il urcam pe Youtube sau Vimeo si generam un cod pe care il folosim la urmatorul pas

Acum trebuie sa cream o pagina pe site, o poti face singur sau poti sa vorbesti cu cel care se ocupa de site sa faca acest lucru.

La pagina putem sa ii dam si un nume de ex. Oferta 40% .

Pagina o sa fie ca si un landing page doar ca nu o sa folosim mult text.

Putem sa scriem un TITLU si subtitlu si pe urma inseram video.

Sub video putem sa punem un buton cu numar de telefon sau/si un buton ca sa ne contacteze pe WhatsAp. Folosim aceste metode deoarece peste 80% din trafic o sa fie de pe mobil. Iar partea cu WhatsAp merge foarte bine daca ai timp de discutii pe chat.

Sub aceste butoane mai putem sa trecem si alt text cu mai multe informatii despre oferta dar si daca ne oprim la butoane este suficient.

Cine o sa ajunga pe aceasta pagina o sa te contacteze dupa ce vede informatia din video. Este bine sa avem un apel la actiune la finalul video-ului si in pagina.

Avem video, pagina si trebuie sa trecem mai departe la partea de email.

Daca doresti sa trimiti doar la cateva persoane atunci este simplu, intri in clientul de email care il folosesti de obicei si compui email-ul dar sa ti cont de ce o sa citesti mai jos.

Daca ai un business pe care vrei sa il cresti nu doar sa faci bani de platit contabila atunci o sa folosesti unelte, iar pentru email marketing iti recomand GetResponse.

In acest mod o sa poti trimite cate email-uri doresti in acelasi timp fara ca sa ai probleme cu firma de hosting ca ai trimis prea multe email-uri intr-un interval scurt de timp. Tot aici poti sa iti construiesti o baza de date cat de mare doresti cu email-uri de la clienti sau de la potentiali clienti.

Nu o sa intram in detalii despre email marketing acum pentru ca o sa avem un articol dedicat pe acest subiect.

O sa trimitem video la toata lista de contacte din GetResponse

Pentru asta merge la Creaza Newslatter si alegem Editor de email, pe urma o sa completam toti pasii de acolo si alegem un model pe care sa il editam sau putem sa incepem de la 0.

Ce este important e sa avem un titlu care sa spuna despre ce este email-ul dar in acelasi timp sa il determine pe cel care primeste email-ul sa il deschida.

In email mai putem sa scriem cate ceva despre oferta si pe urma ii spunem ca mai jos avem un video cu mai multe informatii.

Sub acest text o sa punem o imagine din video pe care o modificam un pic, ii adaugam un buton play sau chiar putem sa scriem ceva pe imagine, dupa ce o urcam o sa ii adaugam si un link catre pagina de pe site.

Imaginea se poate mdifica in canva, este gratuit si se misca repede.

Sub imagine mai putem sa mai adaugam un text cu „Poti sa vezi video si aici www.site.ro/oferta40%” , asta in caz ca nu se incarca poza in email sa poata accesa link-ul direct. In partea din dreapta poti sa vezi cum se vede pe telefon.

Din nou poti sa mai treci ceva informatie dar nu foarte multa pentru ca scopul email-ului este sa ii ducem pe site nu sa ii plictisim cu prea mult text.

La fel daca trimiti si un email direct din yahoo sau gmail etc.

Cine o sa deschida email-ul o sa vada o poza atractiva cu un mesaj care ii starneste curiozitatea si va da click pe poza sa vada video.

Acum totul depinde doar de tine sa faci vanzarea.

Chiar daca pare complicat la inceput o sa vezi ca este destul de usor de realizat, si chiar daca o sa vada multa lume acest articol doar o parte o sa puna in aplicare.

Tu esti unul dintre ei?

PS: Daca ai nevoie de un video profesional poti sa ne contactezi aici.

Autor: Cilian Inay

About the Author

Leave a reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}