Vreau să îţi arăt 7 moduri în care să foloseşti o animaţie video. 

Mai întâi hai să îţi spun ce este un video animat:

Animaţiile video sunt videouri de obicei scurte de până în 90 de secunde şi care explică un produs sau un serviciu. A nu se confunda cu desenele animate. Acest tip de video poate să conţină caractere sau doar elemente grafice fără să apară un personaj în video. 

Acum hai să vedem cum le folosim:

1. Video de vânzare

Nu ne place să ni se vândă ceva, dar cu toate acestea ne place să cumpărăm. 

Dar cumpărăm când produsul său serviciul este împachetat frumos şi nu mirosim că vrea să ni se vândă ceva.

Aici intervine animaţia video, care are ca scop să ne vândă un produs său serviciu dar este împachetat totul într-un video cu o grafică frumoasă şi o poveste captivantă. 

Un exemplu de video este cel de la TrendyHome

2. Video de prezentare

De multe ori avem un produs sau un serviciu care necesită să fie explicat mai în detaliu, încât cumpărătorul să ştie cum funcţionează. 

Mai nou, acest tip de video se face pentru orice produs încât clientul să nu revină cu întrebări sau să lase un feedback nu foarte bun, pentru simplu motiv că nu a înţeles cum funcţionează produsul. 

Poţi să vezi un exemplu de video făcut pentru Pharma Expres:

3. Brand Awareness

Când ajungi mai mare sau ai un buget frumos pentru marketing este recomandat să faci şi brand awareness ca să îţi creşti popularitatea brandului. 

Companiile mari precum Coca Cola o fac tot timpul. Sunt acele videouri scurte unde nu îţi spune să cumperi ceva dar îţi reaminteşte că sunt şi ei acolo.

Un exemplu este acest video de la AutoWass

4. Email Marketing

Animaţiile video putem să le folosim în email marketing. Când alegem să trimitem un email la lista noastră putem să ataşăm şi un video ca să facem informaţiile din email mai interesante. 

Am scris un articol aici pe această temă, unde explic cum poţi să trimiţi aceste email-uri.

5. Informare

Gândeşte-te că ai un angajat nou la care trebuie să îi explici normele de lucru, poate câteva task-uri care trebuie să le facă. Şi asta trebuie să faci cu fiecare angajat nou. Sau poate se schimbă ceva în companie şi trebuie să informezi personalul. 

Potrivit Social Science Research Network, 65% dintre oameni sunt cursanți vizuali.

În acest caz 65% o să înţeleagă mai bine printr-un video animat în comparaţie cu un text.

Toate se pot face printr-o animaţie video. Poţi să vezi un exemplu mai jos:

6. Angajare

Multe companii recurg la agenţii de recrutare, nu este un lucru rău în asta dar ai putea să faci acest lucru (şi) printr-un video animat. 

În video poţi să spui atât cerinţele cât şi ce oferi tu ca şi angajat.

7. Reclame 

Acum câţiva ani aveam reclame formate doar din text sau din imagini.

Dar lumea şi social media sa schimbat şi în ultimul timp se consumă tot mai mult conţinut video în online. 

De aici şi trecerea către creative în format video la reclame, atât pe Facebook cât şi pe Instagram. Nu mai vorbim de YouTube şi TikTok care sunt platforme dedicate conţinutului video.

Prin urmare când te promovezi pe aceste platforme este obligatoriu să testezi şi conţinutul video, atât cel 16:9 (HD) cât şi 9:16 dedicat în special platformei TikTok.

Aceste sunt cele 7 moduri prin care să foloseşti video dar lista nu se opreşte aici, probabil chiar şi tu ai încercat şi altceva.

Dacă nu ai încercat până acum sunt curios ce te-a oprit? 

A fost vorba de video, nu ai ştiu să îl faci, nu ai ştiut la cine să apelezi să îţi facă un video sau pur şi simplu nu ai ştiut de unde să începi?

Dacă încă mai cauţi un răspuns cred că te pot ajuta, trebuie doar să te înscrii la o consultanță gratuită 1:1 cu mine şi analizăm cum un video te-ar putea ajuta în business.

Programează consultanţa aici -> https://videostory.ro/consultanta

About the Author

Leave a reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}